Spotkanie grupy sterującej

Jest nam niezwykle miło poinformować, że od 1 października jesteśmy partnerem w projekcie partnerstwa współpracy w Programie Erasmus+ w sektorze młodzież pt. „Technologies of tomorrow - combating disinformation and building security capacity in the use of artificial intelligence by young people.”

Do 31 maja będziemy wraz z hiszpańskim Stowarzyszeniem AGIFODENT z Granady (pełniącym rolę wnioskodawcy dla Hiszpańskiej Agencji Narodowej Programu Erasmus+) realizować działania mające na celu budowanie potencjału organizacji oddolnych działających na rzecz osób młodych w obszarze bezpieczeństwa związanego z wdrażaniem sztucznej inteligencji.

Można powiedzieć, że AI stała się tematem wiodącym naszych działań - opracujemy skrypt dla trenerów młodzieżowych, będziemy uczestniczyć w mobilności ponadnarodowej w siedzibie Partnera, a także włączymy się w proces skalowania opracowanej oferty poprzez prowadzenie warsztatów dla młodzieży z Trójmiasta i okolic.

Za nami pierwsze spotkania grupy sterującej projektu - po stronie hiszpańskiej są to panowie Julio Jiménez Garcia oraz Antonio Paolo Micco, zaś po stronie polskiej przedstawiciele zarządu fundacji - Michał Żadkowski i Marta Łoboda.

O podjętych działania będziemy informować na bieżąco.

We are extremely pleased to announce that as of 1 October, we are a partner in the Erasmus+ Youth Sector Cooperation Partnership Project entitled "Technologies of tomorrow - combating disinformation and building security capacity in the use of artificial intelligence by young people."

Until 31 May, we will be implementing, together with the Spanish Association AGIFODENT from Granada (acting as applicant for the Spanish National Agency of the Erasmus+ Programme), capacity-building activities for grassroots organisations working on behalf of young people in the area of security related to the implementation of artificial intelligence.

It is fair to say that AI has become the focus of our activities - we will develop a script for youth trainers, participate in a transnational mobility at the Partner's premises, and join the process of scaling up the developed offer by conducting workshops for young people from the Tricity and surrounding areas.

The first meetings of the project steering group are behind us - on the Spanish side there are Mr Julio Jiménez Garcia and Mr Antonio Paolo Micco, while on the Polish side there are representatives of the Foundation's board - Michał Żadkowski and Marta Łoboda.

We will keep you informed of the actions taken.